SKRIVET: 2011-01-31, kl 11:03:58 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Nu har jag strykt sängkläder och bäddat ti...

mms_img62605 (MMS)

Nu har jag strykt sängkläder och bäddat till den lilla! Så nu är det kart också:-) ser så mysigt ut, nu längtar man ännu mer.

SKRIVET: 2011-01-31, kl 09:27:51 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

snart februari

Godmoooorning!

Känner mig på ett bra humör idag, även fast jag sovit nå katastrofalt dåligt. Men sen tänkte jag efter att det kommer nog dröja ett tag innan man fåt sova sådär riktigt skönt igen, så det var inget att hänga läpp för!

Jag ser solen genom gardinerna, vilket gör en på ännu bättre humör.. Idag måste det göras något!! Lite frukost på det här så :)

SKRIVET: 2011-01-29, kl 22:16:15 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

har jag rätt eller fel

Då var det lördagkväll, igen. Redan Solsidan imorgon! Hahha. Ikväll så saknar jag utelivet more than ever! Jag vet inte om jag är så jävla sugen på alkoholen egentligen, men just stämningen, människorna.. ja allt. Känner verkligen för att svänga mina lurviga! Och då gillar jag väl inte att dansa så mkt när jag är ute.. Så då kan ni förstå att jag saknar det förtillfället :)

Alltså det här med att vara gravid.. Ibland känns det som att det är något "heligt". Alla säger "åh,ta vara på tiden och njut", "det är en fantasisk tid", "man känner sig så kvinnlig & fin". Så fort man säger emot dessa meningar så ser folk ut som frågetecken! varför? undrar jag då. Ja menar alla är inte lika och känner likadant. Jag är gravid för att jag vill ha barn. Inget annat. Men måste jag då tycka om att vara gravid?  Det är ju riktigt häftigt.  Verkligen ingenting liknar ju den här upplevelsen och man kan inte förstå på miljonen att h*n man känner sparka och röra sig därinne i maggen, verkligen är en människa. Det är ju helt ofattbart. Men just att vara gravid är nog inte min grej tror ja. Jag längtar tills preggo-tiden är över och det lilla miraklet som jag och micke har skapat kommer ut, och vi äntligen kan få påbörja livet som en liten familj :) Det ska bli helt underbart!

säg vad ni tycker!

SKRIVET: 2011-01-28, kl 09:45:35 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

Vecka 34!

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


Eftersom det kan hända i princip närsomhelst nu så går man och tänker rätt mkt på förlossningen, ja. Minsta lilla grej som man aldrig känt förut, undrar man om det kanske startar. Hahah.. Alla dessa historier man hört och shit! På nåt vänster så har jag börjat inbilla mig att det kommer bli ett april-barn, men man vet aldrig :) H*n ska ju såklart komma när den känner sig redo, men man vill ju gärna ha den här nu!!
Min mage verkar inte växa så mkt i omkrets nuförtiden, omkretsen ligger kvar på 105 cm. Men det känns ju himla skönt, vill inte att den ska puta mer nu. Vikten står på 72,0 kg! Känns som att allt växande har avtagit lite på min kropp, mkt skönt :) Nu är det bara bebbe som ska gå upp 250g i veckan, puuh!
I allmänhet så känner man ju ganska fort nu när kroppen tar stryk, ansträng dig för mkt = gammal kärring, några timmar senare. Så det gäller att man tänker sig för nuförtiden, man orkar lixsom inte allt man gjorde förr! Såå ää det bara! Men nu är det verkligen inte långt kvar!! :)


 



Undra om den sjunkit lite? tycker det är jätte svårt att avgöra eftersom jag bär barnet så långt ner redan och sen skiljer det sig en del från morgon till kväll.

SKRIVET: 2011-01-27, kl 21:57:34 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

och så var det kväller

Idag har jag varit med min mor och far hela dagen!! Lagt upp gardiner och pysslat lite med bebiskläderna :) Efter pysslet käkade vi lite middag och fika på det!! Alltid trevligt. Dock så rinner snoret ur min näsa nu, haha. Inte lika trevligt.. Pappa va snorig, men kan man smitta så fort? känns inte så va! Jaja bara hoppas att man inte åker på nån förkylning för då blir man väl sängliggandes!

Om vädret ska bli lika underbart imorrn som de var idag så vill ja mest vara ute hela dagen lång. Förhoppningsvis så slutar micke lite tidigare för han ska på kurs. Men man kan aldrig veta :) Sen är det jobb för min del både lördag och söndag - till stägning! Hoppas det går fort!

Nästa vecka börjar föräldrarutb. för våran del, jag är typ nervös! haha

SKRIVET: 2011-01-27, kl 15:24:14 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Våra underbara kläder till den lilla :-) f...

mms_img68926 (MMS)

Våra underbara kläder till den lilla :-) färdiga för att läggas i byrån och vänta! Nu kan h*n faktiskt få komma, tycker ni inte? :-P

SKRIVET: 2011-01-27, kl 07:10:48 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

!!!

Funkade inte att klicka på länken så prova HÄR istället!! :)

SKRIVET: 2011-01-27, kl 07:06:47 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

♥ Dag 11 – Mina syskon.

Min lillebror, Mikael Grannas, 21 år gammal i år, gosh, tiden går så fort.. kommer ihåg när man var typ 8! haha. Jag och min bror pratar inte direkt varje dag med varann, men det behövs lixsom inte. Kanske blir mer nu när han ska bli farbror :) Han är en grym jävel när det kommer till 3D och fotografera! Kika in hans hemsida HÄR


SKRIVET: 2011-01-26, kl 10:25:18 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Förtillfället sitter jag på bussen, ska nä...

mms_img55171 (MMS)

Förtillfället sitter jag på bussen, ska nämligen jobba på gallerix nere på stan idag. Det ska bli spännande:-) never done that. Synd att det är så fantastiskt väder bara! Men jaja.. Man kan inte få allt:-)

SKRIVET: 2011-01-24, kl 10:34:38 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Dag 10 - det här hade jag på mig idag! Jo...

mms_img31261 (MMS)

Dag 10 - det här hade jag på mig idag! Jobbkläder:-) eftersom det är jobb idag från 11-20 så blir det väl inte så mkt andra kläder heller! Trevlig dag allihopa! :-D

SKRIVET: 2011-01-22, kl 10:05:17 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

♥ Dag 9 – Min tro.

Jag tror inte på något sådär, fast iofs.. förr så trodde jag inte på kärleken. Tyckte mest den kändes som en besatthet! Men idag så tycker jag ju faktiskt att den finns. Får ju uppleva den på ett helt annat sätt, än innan. Så man kan nog säga att jag min tro är på kärleken, nu. Å är den inte fin så säg! :)


SKRIVET: 2011-01-21, kl 22:43:49 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

fridaayniight

Nu är det kväller och heeelg och jag är leedig! :) LOVELY! Jesuskarl sicken "mensvärk" jag haft idag, not najs. Inte så värst kul när man måste vara på jobbet också, svettats som en gris har jag gjort med. Haha. Mysig tjej! ;) Men nu är vi hemma, nyduschad så nu känns allt mkt bättre! En dusch brukar alltid göra susen. Jag har faktiskt tänkt på´t. Om man mår lite dåligt eller så, tar man en dusch då så försvinner allt det "onda" för en stund. I duschen då alltså. Dock kommer det tillbaka när man kliver ur, men det är en annan femma!

Förtillfället sitter micke och dricker lite öl och jag sitter brevid i nattlinne och tittar på :) Blir inte alls sugen, nej nej. I sommar.. då!


Imorrn blir det kalas hos fam. Erngren-Tapper. Emil fyller gammal, haha! Nejdå det ska bli trevligt. Har fixat och donat lite med en liten present till Ralf, det blev suuperbra. Längtar tills imorrn när jag ska få ge det :)


Som skrivet på fejjan så är det ju endast 5-9 veckor kvar! OMG!



sommar, brun och en aning lättare - dit längtar ja :)

SKRIVET: 2011-01-21, kl 10:10:24 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Vecka 33!

Vecka 33

Barnet:

Ökar 250 gram i veckan

Under de kommande fyra veckorna kommer din bebis att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket. Eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover, vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Han eller hon kan svettas nu, något som för tidigt födda barn inte kan.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om kanske kan finnas lite kvar på ryggen eller axlarna på den nyfödda bebisen.

Runt den här tiden har vissa barn ställt sig på huvudet i bäckenöppningen, klara för födseln. Det kallas att bebisen är fixerad. Det är inte ovanligt att barn nummer två väntar med att fixera sig ända tills förlossningen startar.

Mamman:

Magen sjunker

Har du märkt av att magen har sjunkit? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Det är när barnets huvud tränger ner i livmoderhalsen allt flyttar sig nedåt, man talar om att magen sjunker. Vissa menar att det känns som ett mirakel. Det blir med ens lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar ha sjunkit. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att bebisen sjunker precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när bebisens huvud når bäckenbottenmusklerna, det känns som det sticker, nästan som en liten elchock. Vila på sidan. Det hjälper till att minska trycket på leder, nerver, blodkärl och artärer i bäckenet.



Magen har inte sjunkit.. än iaf. Iofs har min mage aldrig varit så "högt upp" eller vad man ska säga men endå så trycker de på revbenen. Som sagt det trycker fortfarande på revbenen, ont gör det. Jävla gnäll, I knoow. Men ni förstår inte vilken jobbig känsla det är och jobbigare blir det när man inte kan göra nåt åt det! Nu börjar jag få ont i bäckenet, kände det speciellt mkt igår efter en dag på stan. Helt sjukt! Jag var helt död igårkväll, illamående, ont överallt, trött som aldrig förr. Usch! Illamående håller i sig även nu såhär på morgonen så jag vågar inte åka buss till jobbet, tur man har en karl som är underbar och hämtar mig! <3

Omkretsen på magen ligger på 105 cm och vikten står på 71,4 kg för att vara exakt! Nu ska ju bebben gå upp massor i vikt, hoppas jag stannar där jag är. Även i omkrets på magen, vill inte ha större mage nu, haha. Det räcker minsann. Sist hos barnmorskan så låg h*n med huvudet neråt, det har jag iofs misstänkt redan eftersom alla rörelser är uppe vid revbenen! Man får väl se när/om den fixerar sig snart eller om det blir precis innan förlossningen!

nu måste ja vila, det här illamåendet is killing me!


SKRIVET: 2011-01-19, kl 10:29:27 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

efter stuff

Den här tjejen tycker jag skriver så himla trevlig blogg och nu har hon precis fött barn och skrivit ett inlägg om hur saker och ting är efter förlossningen sånt som gärna glöms bort! Läs det här vettja!

älskar att läsa folks egna erfarenheter och inte bara massa fakta på olika sidor!

SKRIVET: 2011-01-18, kl 22:54:20 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

18 januari

Idag är det 18 januari vilket betyder 2 månader kvar till BF! jesus. Det är verkligen ingenting och ljusar tider gå vi mot också, vilket betyder att tiden rullar fortare än nånsin. :)

Som sagt så började dagen med ett besök hos vår Bm Lena! Allt såg kanon ut, SF-måttet låg på 31 cm. Så det växer på! Det känns kan jag säga. Uscha vad jobbigt det är nu för mina stackars revben! Tänk att jag nästan gått runt och haft ont i dom i nästan 7 veckor! Hahah. Hur fort har det inte gått lixsom?  Alltså jag kan inte komma ihåg hur det är att sitta bekvämt, sova bekvämt eller böja sig ner utan att allt tar emot. Sjukt ju. Alla rörelser som man gör i vardagen, som man inte tänker på som Ogravid blir genast en process lixsom! Jani, farscinerande är ordet.


nu är jag ledig onsdag & torsdag, naajs!

SKRIVET: 2011-01-18, kl 09:24:08 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Godmorgon, vaknade med huvudvärk idag. Not...

mms_img30186 (MMS)

Godmorgon, vaknade med huvudvärk idag. Not so fun! Men men, väntar på mikael för idag ska vi på barnmorskebesök:-) efter det blir det jobb till 8! pust!

SKRIVET: 2011-01-17, kl 11:38:43 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Boken!



















älskar den! :)

SKRIVET: 2011-01-17, kl 09:48:39 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

mondaay

Godmorgon kära ni,

idag är jag ledig minsann!
Riktigt skönt efter en jobbhelg. Man förslappar sig gärna när man är ledig några dagar i sträck och sen när man jobbar då blir det rätt jobbigt. Sen att det händer saker med kroppen i stort sett varje dag som tynger är ju också rätt påfrestande! Men det är kul att jobba också, haha! Jag ska iaf försöka säga till typ 3 veckor innan jag vill sluta, gaanska svårt om ni frågar mig. Jajaj.. ett litet tag till ska jag härda ut iaf!

Som sagt ihelgen har jag jobbat, men också hunnit med lets dance kikande i västeråker, en lång kvällsfika i vänge hemma hos Robin & fia och underbart söndags-mys + Solsidan. Guld värt! Helt bra helg! Älskar att solsidan är igång igen :) Vi har säsong 1 här hemma på box, man kanske ska plöja den eller nåt, efteråt så har man nog förlängt livet i många herrans år! haha.

Jag är liite sugen på att skruva ihop spjälsängen, men endå så vill jag vänta liiite! Vet inte varför, egentligen kanske det är bra att den står redo! Vi ska köpa ny byrå i veckan med där vi kan ha alla bebiskläder och grejer i. Aa ni, många tankar blir det nu när det närmar sig.. men endå så är det skit svårt att förstå att det verkligen kommer komma en liten mini av mig och micke! Sjukt ofattbart! Nästan alla saker är iaf inköpta nu, det är nog bilbarnstol som vi inte har så det ska vi kika på! Hittade även världens finaste bok om Mitt Första År :) Smällte direkt när jag såg den, bara måste ha! Ska ta lite kort på den & lägga ut så får ni se. Underbar!


nu blire lite plock & doning här hemma, ikväll kommer m&p hit och fikar! MAn kanske ska slå på stort och baka :)

SKRIVET: 2011-01-15, kl 10:37:49 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Vecka 32 då!

Vecka 32

Barnet:

Underhudsfettet fortsätter utvecklas

Bebisen övar på att andas, och bröstet rör sig ut och in. Han eller hon kissar och dricker runt en liter fostervatten varje dygn.

Underhudsfettet fortsätter utvecklas, så samtidigt blir ansikte och kinder allt rundare. Bebisen kommer att öka med så mycket som två kilo under de närmaste åtta veckorna.

Fötterna är nästan sex centimeter långa.

Om du väntar en pojke är testiklarna på väg vandra ned i ljumskarna.

Mamman:

Foglossning

Välkommen till den stora magens tid! Du behöver vila, nyttig mat och massor av vätska för att må bra och orka.

Lider du av smärtor i rygg, höfter och ljumskar? Ligament och muskler blir slappare så att livmoderhalsen och bäckenet ska kunna utvidga sig lättare under förlossningen. Det här kallas bäckenuppluckring, eller foglossning, och skiljer sig mycket från en kvinna till en annan. Vissa kvinnor får ont tidigt och kan ha problem genom hela graviditeten, medan andra bara känner sig bara lite stela, kanske att det ”drar” lite i ljumskarna.





 

Fick hjälp av mikael att ta bilder igår, blir så himla mkt lättare och bättre då! :)

SKRIVET: 2011-01-14, kl 17:05:48 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Idag går vi in i vecka 32 <3 Då ser man ut...

mms_img72458 (MMS)

Idag går vi in i vecka 32 <3 Då ser man ut såhär när man sitter ner, haha. Tycker bilden ser förbaskat rolig ut! Uppdaterar mer om veckan sen, nu är vi på väg till västeråker :-) tjingtjing!

SKRIVET: 2011-01-13, kl 14:26:10 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Torsdag

Blidde inge gränbyshopping igår! Det blidde barnens hus & babyland shopping! haha. Mycket bättre. Så nu jävlar har det inhandlats saker till bääbis! ;) Känns riktigt bra! Mormor och mamma var med, då behöver man ju inte betala allt själv heller, taack! ♥ 

När jag och micke kom hem igårkväll så blev det även stor rensning, lite om-möblering så nu finns det mkt plats i sovrummet och klädkammaren har vi koll på, hah! Det har vi ju inte haft innan kan jag säga. Nejrå men riktigt bra känns det, all jul fick även åka ut igår. Hatar att slänga granen, men kan ju inte ha den forever! Tulpaner får åka in i hushållet istället.

Idag har madelene varit här hela dagen lång och då menar jag verkligen hela dagen 07.00 plingade hon på dörra imorse. Knäppa är vi! Nu är vi båda nyfärgade i håret, underbart. Om ett tag ska vi pallra oss hem till henne, jag ska få middag där ikväll för att senare knata iväg på lite möte på jobbet! Efter det kanske man svänger förbi pärona och hämtar upp en liten åkpåse som dom införskaffat till bebisen. Mycket uppskattat!

imorrn går vi in i vecka 32! Idag har även jag och mikael 2 år & 4 månader, tiden bara springer iväg! ♥

SKRIVET: 2011-01-12, kl 11:02:34 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

TEstar lite denna funktion :-) alltid kul ...

mms_img10139 (MMS)

TEstar lite denna funktion :-) alltid kul med lite nytt sådär! Jag och maggen drar iaf hem till m&p för lite lunch, sen blire en svängom pä gränby! Hoppas det inte är nå folk där, jag o mina svettningar är EJ roliga now days!

SKRIVET: 2011-01-09, kl 01:16:53 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

shalala laa

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.



Min bästa vän, känns som att det funnits några såna genom åren! :) haha! Vet inte om jag på riktigt har haft en enda bästa vän, ni vet en sån som man träffar när man är typ 5 år gammal och sen hänger med jämt, i resten av sitt liv! Finns ju så många fina människor i min närhet. När jag började som dagbarn hos nettan & jocke så träffade jag ju lilla madeleine! Vi var nog bästisar i en del år. Superkul hade vi!! I årskurs 3 eller 4 så började Madde K i våran klass i ramsta. Vi började nog hänga mer och mer där genom åren. Sen började hon och jag i samma klass i valsätra, då satt vi verkligen ihop. Gjorde helt sjuka saker tillsammans & massa äventyr var vi med om! Fin tid. Gymnasiet kom och man splittrades, träffade nytt folk och så. Jag och Lina var rätt tajta ett tag där i gymnasiet även marie & jag!! ♥ Har ju så fina minnen med många människor.. Även lilla ramsta crew - nathalie maria & sanna, skulle vilja tillägga att det ibland känns som att hellberg, rebban & sanne gick på typ ramsta också!! haha.. Blir alldeles glad när jag tänker på vilka härliga själar jag lärt känns hittills i mitt liv! Så jävla underbart!  puss på er!



















SKRIVET: 2011-01-08, kl 12:56:38 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Lördag lördag lördag

Börjar bli lite dålig på att lägga in om nya veckan på den rätta dagen! Men vad gör det om hundra år? :) Lördag idag då och jag har leeedig helg! najs de.  Idag vankas det shopping till bebis med svägerskan! Ska låta pengarna glöda, haha. Igår blev en lugn kväll först jobb till 8, sen hem till m&p käkade lite tacos och gluttade på lets dance! De va ganska många roliga med i år, så det kan väl få förgylla mina fredagkvällar now days! Va inte hemma förens vid ett-halv två endå. Blir så när far och mikael gärna tar sig en whiskey! Har inga plans för ikväll så, är öppen för förslag :)  lite om veckan nudå!


Vecka 31

Barnet:

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det, eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens. Undrar vad de drömmer om...

I takt med att underhudsfett fyller ut, ser huden mer rosa än röd ut. Förmodligen har inte din bebis lagt sig till rätta med huvudet nedåt, men en del barn gör det redan nu.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten framför allt i händer och fötter (de är längst ifrån hjärtat). Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och andra kroppsvätskor under graviditeten för att fylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på venerna i bäckenet, hindras en del av blodflödet till din underkropp. Så blodet kan inte transportera bort överflödsvätskan, utan den blir kvar i ben och fötter som svullnar. Det är oftast inte farligt alls, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad kan du göra för att hjälpa hjärtat? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du bara blodflödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!



Tror jag börjar känna mig liite svullen faktiskt. Dock inte i händerna men lite i benen! Känns väl sådär, men what to do! Känner mig mest som ett kylskåp eller pansarvagn i nuläget. Smidigheten ligger på noll. Men nu äre inte så långt kvar lixsom 7-11 veckor lixsom! Och vad är det, INGENTING! H*n kan ju i princip komma närsomhelst..  Vill verkligen att detta lilla stjärnskott kan komma ut så nu, är riktigt nyfiken! undrar sjukt mkt om det är en tjej eller kille! super nyfiken. Om ni är nyfikna, förstå OSS! haha :)
Annars så är det väl inte så mkt som händer, nya grejer lixsom! Man lunkar här, har lite ont varstans, lite svårt att sova om nätterna, humöret går upp och ner och så känner man hur den lille sparkar och har sig, då åker leendet på igen! :) Det är fint det hörrni.


 

SKRIVET: 2011-01-03, kl 21:26:09 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

lite kväller sådär

Det är en degkväll i soffan förtillfället! superskönt. Jag är dock sjuukt sugen på något gott, men vi har inge gott, rätt frustrerande. Vi invigde  våffeljärnet ikväll. Guu så gott det är, skulle lätt kunna äta det flera dagar irad. Man kan ju ha olika sorts tillbehör lixsom.

Idag har jag varit ledig och inte gjort nånting. Synd kan man tycka eftersom det var så fint väder, men jaja.. Våren är snart här vilket betyder massa sol och barnvagnspromenader :) Denna vecka blir det jobb tis,ons & fredag! Sen är det ledig heelg, i like. Micke är även ledig på torsdag, skit härligt ju. Inte ofta man är lediga tillsammans i veckan!

nej jag är verkligen jätte sugen på nåt, måste nog ta mig en macka!


jag älskar att vi är tillsammans!

SKRIVET: 2011-01-02, kl 21:16:07 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Då är vi inne i vecka 30 då!

Har ju vart lite mkt på senare tid! Med jobb och nyår och grejer så inte mkt till uppdatering här inte!! Men i fredags gick vi in i vecka 30 :) 

Vecka 30

Barnet:

Hicka

Kroppen växer och samlar på sig mer underhudsfett. Hjärnan fortsätter att utvecklas och vecka till sig, och lungorna är nu nästan helt klara, fullmogna. När din bebis övar på att andas kan han eller hon få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att få uppleva ofta under de kommande veckorna.

Mamman:

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, rör på dig i friska luften och gå lägg dig tidigt. Det kanske låter som rena rama ålderdomen, men det är faktiskt bra för dig att prova pensionärslivet just nu. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!

Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte alls förvånande eftersom bebisen tar upp mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd och tryckt på; den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt, både nu och senare.



Det är helt sjukt när jag tänker på att jag är född i denna vecka!! Hujedamig, tänk om bebben skulle komma nu, haha. Tror man skulle få panik, inte är man ju klart med allt! Nejdå några veckor till vill jag nog vara gravid. Pratade lite med chefen idag och jag kommer jobba på så länge jag orkar! Känns braa :) Angående krämpor så blir dom väl mer och mer. Men jag försöker att inte tänka på det så jätte mkt, det lindrar minsann! Annars så är det inte så mkt nytt denna vecka. Magen mäter nu 104 cm och nu har jag passerat 70 sträcket! Är det inte lovely så säg :)

& så maggen!