SKRIVET: 2010-12-29, kl 22:55:22 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Dag 6 & lite till :)

När jag endå är hålligång så kör vi dag 6 också! :) hehe

♥ Dag 6 – Min dag.


Vaknade av massa pussar från min karl, mös lite, han åkte till jobbet och jag somnade om. Vaknade av min klocka 8.30 men var så förbannat trött så ställde om den till 9.30, haha. Det har nog aaldrig hänt i världshistorien att jag flytter alarmtiden. Men har blivit så sjukligt trött på senare tid. Jaja.. Gick upp vid halv tio, käkade lite frukost (apelsinjuice & leverpastejs mackor) och gluttade på Smallville. Letade fram mina jobbkläder och sminkade mig. Sen gick jag till bussen vid 11 snåret! Det flöt på bra idag på jobbet. Tiden svischade mest förbi. Tog lunch mellan 4-5, då käkade jag paj och kikade i en skvallerblaska! Sen stod jag själv i butiken mellan 18-20. Inte så roligt, nu när man varit 2 st till stängning under juletiden, men de gick bra. Dom två sista timmarna går alltid så fort, man hinner ingeting. Vid kvart över 8 så var jag klar med allt, då stod min babe ute på parkeringen och väntade på mig så drog vi till gamlis och köpte oss lite kebab! Gott va det kan jag säga. Lite omväxling från allt julit. Nu sitter jag nyduschad micke med snart, förhoppningsvis. Ska snart krypa till kojs och kika lite pistvakt kanske!  De var min dag! :)


Imorrn är en ny dag med jobb mellan 11-20. Känner redan nu hur mina fötter kommer värka. Hahah! På kvällen blir det kalas för min farbror som fyller 45 bast! :) Då bjuds det på smörgåstårta, igen. Vilket det gjorde i tisdagskväll också när vi firade micke och camilla i västeråker! En mkt trevligt kväll va det, massa gott. Fick även en glimt av emil & frida och lille Ralf :D Såå gullig, så liten, dock för stor för att komma ut från nåns vagina. Hahah! Det är ju sjukt overkligt att det går alltså. Blir helt fascinerad! Men ut ska den & så är det.

Nyår kommer att firas i västeråker med a-k & perra, ove & maj-len, åsa & per & hanna, Katrin, jeanette & martin, och sist men inte minst jag & mikael! Blir nog treevligt! Det var ju det här med kläder, haha. Men det löser sig!

Nu måste jag sussa känner jag!! puss

SKRIVET: 2010-12-29, kl 22:37:32 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Dag 5

Har ju helt totalt glömt bort denna lista! haha, kanske borde fortsätta med den. Tycker man ju!
Men då kör vi med dag 5.
 
♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.





♥ Dag 5 – Vad är kärlek.


Hur sjutton förklarar man nånting som inte går att förklara! Haha. Tror jag är liite dålig på att uttrycka mig så i ord. Men man har ju en sån enorm kärlek till många och det är olika kärlek också. Det är ju en kärlek till micke, till min familj, till hans familj, vänner osv.. kärlek till vår kommande lilla familj :) Men det finns ju faktiskt inge bättre än kärlek.. Underbart är vad det är! Att få älska och känna sig älskad!


massa kärlek till alla mina nära & kära!




SKRIVET: 2010-12-28, kl 08:47:12 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

28 dec




GRATTIS
du underbara på 26 års dagen! mitt allt.





Ikväll blir det som önskat, smörgåstårta ute i västeråker för att fira Micke och camilla, även hon fyller idag :) Massa grattis till dig med tjejen!

Om 8 veckor fyller jag år! Hehe och då är det iiinte långt kvar tills bebis! det blir ett litet OMG i huvudet på mig när jag tänker på det.. haha. Tror att många gravida kikade på unga mödrar igår, men herregud vad hennes förlossning såg ut att glida på en räkmacka. Plopp så va barnet ute! Man kan ju drömma om en sån förlossning iaf.

Idag ska jag till barnmorskan, eftersom micke är på kurs denna vecka och inte kan följa med så såg min mor sin chans! haha.. så idag ska hon följa med. Har även lite ärenden att uträtta efter det, sen vill ja hinna ett besök hos fam. tapper-erngren. Det är mkt idag! haha. SKa försöka få ihop allt på bästa sätt! Nu in i badrummet och kladda smink. Heej!

SKRIVET: 2010-12-26, kl 23:07:20 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Vecka 29


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Ja, vad ska man säga denna vecka. Det har varit mkt jobb på senaste så har inte hunnit tänka på om h*n har rört sig så mkt därinne, men nu när jag går och känner och tänker efter.. Herregud! H*n är ju knappt still 1 sekund, haha. Vilket är skit mysigt! Nu känner man ju verkligen!! Skillnad som fan från i början när man började känna. Igår så såg det ut som h*n sträckte på sig därinne för det putade verkligen mkt och sakta, rätt ut. Hahah. Det ser väldans kul ut om man hinner kika!! Magens omkrets ligger nu på 101,5 cm och jag har inte passerat det läskiga 70 kgs sträcket än. Ska försöka dra ut på det så länge som möjligt! :)
Jag måste säga att jag äntligen verkligen börjat fatta att jag och micke ska ha en bebis! :) Tror det har blivit mer verkligt nu när man ser emil och fridas lilla skrutt! Att det faktiskt är något i magen, haha. Inte bara en inbillning eller utomjording. Vi längtar som tusan till h*n kommer ut! Hoppas att dessa veckor som är kvar kommer gå fort!








Yepp, så ser det ut nu med och utan kläder! :)

SKRIVET: 2010-12-26, kl 22:37:16 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

strålande jul

Nu är vi hemma efter lite mys i Vansjö! Massa gott fika, besök vid tomtesten, gröt och härligt sällskap! Nästa år så kommer vi vara 3 där lixsom, haha. Så underlig känsla när man tänker på det! Iaf, denna helgen har varit helt kanon. Kunde väl inte varit bättre. Julafton startade med jobb, det var en del folk faktiskt, det trodde man ju inte. Men men tiden gick väldans fort, sen kom min babe och hämtade mig och Emelie. Vi skjutsade henne till Hovbergs sen åkte vi mot västeråker! Precis lagom till Kalle Anka :) Eftermiddagen/kvällen var supermysig. Vi tryckte in oss 14 personer i matsalsrummet och goffade i oss av det goda, sen kom tomten och delade massa julklappar. Jätte fina julklappar! Efter det blev det mest mys i soffan. Jag somnade nog i soffan runt tolv bläcket :) trött va jaag!

Juldagen spenderades hos mina päron, där vi hade en liten mini-julafton! Käkade gott, delade julklappar och slappade i soffan. Perfekt! Var jätte sugen på att göra nåt på kvällen, men det avtog efter maten, haha sämst. Men jag blir så fruktansvärt trött nuförtiden när jag ätit och sätter mig i soffan! Slumrade till lite hos mor och far också innan vi åkte hemåt.



 

 


En del av våra fina julklappar! :)

 
till bebisen, till föräldrarna

SKRIVET: 2010-12-26, kl 11:48:39 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

26 december.

Annandag jul idag! Ska snart börja fixa mig inför lite mys ute i gåvan! :) hos mormor & morfar. Som alltid på annandan.

Har hittills haft en helt fantastisk jul. Kunde inte blivit bättre. Är super nöjd över alla presenter vi fått! Ska lägga ut en bildbomb lite senare eller imorgon :) Har ju även gått in i vecka 29! Mest det jag ville säga, nu en dusch minsann!

SKRIVET: 2010-12-22, kl 23:26:39 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

En kortis

Det har varit en bra dag idag. Fick skjuts med min far till jobbet idag, vi hämtade ut mitt löshår innan, så himla fint, jobbdagen har bara svischat förbi. Man kan blir riktigt less på folk kan jag säga. Det finns många puckon speciellt på gränby, haha! På lunchen shoppade jag mig en tjocktröja och en klänning som jag ska ha på julafton! :) Man blir glad av att shoppa! Iaf jag.

Nu sitter jag med färg i håret, hoppas det blir bra. Jorå men det tror ja.. hur fel kan det blir när man färgar typ samma färg som innan!? Man kan ju hoppas på att det blir jämt iaf. Imorrn så är jag ledig, och micke slutar klockan 11, då blir det till farmor och fika lite sen uträtta lite ärenden och sen en svängom till västeråker!
Fullspäckad dag med andra ord! Pratade med Frida i telefon idag, jag kan verkligen inte förstå att dom är en liten familj nu, längtar som tusan tills jag får träffa dom! ♥ nu ska ja duscha!


hej!

SKRIVET: 2010-12-22, kl 23:16:44 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

härlig info

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.


Kul. Haha.. Har ju inte direkt tagit nå kort på mina matintag men det kan ni nog leva utan! Till frukost blev det Jordgubbsyoughurt och två ost smörgåsar. Lunch - stuvade makaroner och köttbullar, efterätt en kanelbulle :) Sen ikväll så orkar jag inte laga mat, var inte hemma från jobbet förns 22 ikväll = blir inte så hungrig så sent. Så två skagenmackor har jag fått i mig såhär på kvällskvisten! yepp, det var det.

SKRIVET: 2010-12-21, kl 19:11:58 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

julen är här!



myys! :)

SKRIVET: 2010-12-21, kl 10:14:48 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Tisdaag.

Nu är det lite frukost till Smallville sen blir det till att glutta på våra bästa år också! Skit serier egentligen, men man blir lixsom fast i dom om man en gång börjat titta. Hahah.

Igår blev det lite fika och julklappshopping på stan med Emelie. Undan gick det och trevligt vare! Hittade dock inte allt jag ville, så får nog bli en svängom till gränby idag också. suck och stön, haha! Men det är bara jul en gång om året! :) Igårkväll blev det lite städning här hemma och uppackning av granen, måste först skaffa ny belysning till den innan vi klär den! Så mysigt när granen kommer upp. DÅ känner man verkligen att det är jul!!
Ikväll kommer mor & far hit och fikar lite, det blir mys! Vi ska ha en liten julafton på juldagen eftersom vi inte träffas på julafton i år. I år firas ju julen in the westfield! :D

Jag beställde en lite julklapp till mig själv igår, löshår :) Äntligen har jag skaffat mig nytt! haha. Förhoppningsvis kommer det med posten idag eller imorrn!

Från det ena till det andra så har det börjat "läcka" ur mina bröst. Hahah!! Väldigt weird känsla om jag får säga så. Visste ju att det skulle ske nångång, men man kan inte riktigt beskriva känslan när det händer. Men ni kan ju tänka er :)

SKRIVET: 2010-12-19, kl 08:21:06 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

såå glad

Om en timme bär det av mot jobbet igen! Det var helt sjukt mkt folk igår, stod nog i kassan hela dan tror ja :) MEn det är riktigt roligt med mkt folk! Hahah.. Roligare med stress än vad jag trodde.

Vi köpte med oss pizza hem och kikade på Grinchen, bra avslut på dagen! Lugnt och skönt. Vid halv elva igårkväll fick vi ett mms av Emil på deras lilla skrutt!! åååh så söt :) Ett himla STORT GRATTIS kära vänner! Äntligen! Jag blev alldeles nervös sen när micke och emil pratade med varann i telefon, haha. Kan nog inte förstå att dom är föräldrar nu, kan tänka mig dom. Frida va iaf INTE avundsjuk på mig vad som komma skall ;) haha, tack för den stumpan! Ska nog försöka snylta åt mig ett litet besök i västeråker i veckan :) åh så mysigt!

Nu längtar man ju inte alls ännu mer till mars! ♥

SKRIVET: 2010-12-17, kl 13:28:09 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.



 

Helena & Sören, Nanne & Jojje, Finns inga bättre päron än dom alltså!
Finns alltid där för en i vått och torrt! Helt klart dom bästa som finns! ♥

Tack för att ni är så underbara! ♥

SKRIVET: 2010-12-17, kl 11:12:10 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Vecka 28 :)

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.


Det är sjukt jobbigt att sätta på sig skorna nu, haha. Då får man andas ungefär 10 ggr mer än vad man brukar! Stopp blir det. Tur att vi har våran lilla bänk i hallen :) Äta för mkt kan jag inte heller, får nog börja äta oftare men mindre. Igår trodde jag verkligen magen skulle sprängas efter maten, fy. Hade tryckt i mig alldeles för mkt mat. Det onda i revbenen kommer och går nu faktiskt, sjukt ont får jag när jag väl får ont! Då är det mest sova som hjälper faktiskt. Man känner att man börjar bära på nåt tungt nu, inte frid och fröjd längre.. Men samtidigt så är det så kul för rörelserna där inne börjar verkligen bli hårda. Och nu kommer dom ju inte bara när man är still utan nu är det hela tiden och när som helst! Skit kul :) Det är inte förens nu som jag typ börjar förstå att jag är gravid, haha!! bättre sent än aldrig lixsom.. Men jag har så himla svårt att fatta. Längtar så himla jätte mkt tills h*n kommer ut! Nyfiken är man ju så man dööör på vilket könet är. Min chef tror på pojke, alla säger olika! haha. Vi får la se.  Det var längesen jag vägde mig nu men sist jag vägde mig så stod den på typ 67,7 eller nåt sånt +10 kg alltså. OMG! Inte så najs om jag får säga det själv, magens omkrets har nu nått upp till hela 100 cm.  Större ska vi bli, hallelujah!


 

SKRIVET: 2010-12-15, kl 11:02:58 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

mitten på veckan nurå

Sitter och lyssnar på underbar julmusik! Nästan all julmusik är ju bra, undra varför! Kanske för att man tycker om julen så mkt, i donno.

Väntar på att min far ska plocka upp mig om ett tag så ska jag till jobbet! Idag blir det work tills stägning. Så skönt nu innan jul att vi är 2 st i butiken ända tills vi stänger! Man slipper va själv, jihoo! Jag har haft rena rama lyxen här nu i några dagar och fått skjuts till jobbet av pappa :) Det är fint de!

Imorrnkväll efter jobbet så ska vi gå ut och käka massa gallerixare :) De ska bli supertrevligt! Kanske blir nån bowling efteråt också, vi får la se!!

Igår åt jag hemmagjord + nygjord kola! sjukt gott.





coolingarna, haha

SKRIVET: 2010-12-14, kl 21:05:59 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

fyrisfestivalen




GLASSTRÖJORNA! :) alla ville ha en minns ja!

SKRIVET: 2010-12-14, kl 21:03:24 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Dag 2 då!

♥ Dag 2 – Min första kärlek


Ja ni, haha! Alla tror säkert nu att det är en viss elias wolrath, bara för att vi var tillsammans huur läänge som helst! Men nejdå jag hann ju vara kär innan dess i en viss Mats Wängelin! remembaa?! haha.. gudars vilken tid det var då. Man visste ju vem karln var sen ramsta discona, sen träffades vi igen på ett disco på valsätraskolan, på alla hjärtans dag när jag gick i sjuan! Hur gammal var man då 13, 14 år typ. Iaf, han och några till spelade på discot, vi bytte nummer, han ringde mig på natten sen och vi pratade i timmar! Jag tror ja va kär redan då. Haha!

Sen dröjde det lite innan vi hördes igen, men överlycklig blev jag när jag fick ett litet sms om att han tänkt på mig! aa ni förstår 13 år och kär, vad mer kan man säga. Sen rullade det på, vi började träffas ofta. Pratade i telefonen ofta. Hängde i vittinge ofta.

Kommer aldrig glömma när jag och min familj skulle åka utomlands i 1 vecka.. nästan så jag inte ville följa med för att jag bara ville vara hemma så att jag skulle kunna prata med mats. Tänkte på karljäveln varje dag den veckan! Sen när jag ljög för mina föräldrar för att åka på fest hemma hos mats och hans broder. Kunde ju inte säga att jag skulle på fest lixsom, så ljög ihop att jag skulle sova hos en tjej i min klass och dom skulle hämta mig där och skjutsa mig dit o.s.v.. haha..  Ungefär vid tolv den natten så ringer hemtelefonen hemma hos mats. Mitt i festens gång. Han rusar till mig och säger att det är min pappa. Ooops! dom hade på ett ungefär genomskådat mig totalt! 45 min senare så satt jag i bilen på väg hem till ramsta! och så va det med det!  Sen kom fyrisfestivalen, man var skittaggad, det där kortet på alla oss brudar på bron vid SF bion. kommer ni ihåg? Iaf, vi gick runt där och jag gick på helspänn på att kanske få syn eller träffa mats. Vi hade inte pratat på kanske 2 veckor då. Jag kände lixsom liiite på mig att nåt var fel.. helt plötsligt ser jag honom! Blev sjukt glad och på väg fram. När jag ser att han skiljs åt från en tjej och däär, en puss! Mitt hjärta gick i tusen bitar! Efter all den väntan, allt prat om att det skulle bli Vi och la lala! skitsnack. Djävulen i mig kom fram efter det! haha nejrå, men lite kanske. Tror jag var olyckligt kär i 1,5 år efter det! 

End of story! haha finns ungefär tusen minnen till men det orkar man icke dra här.. Men alla vet ju, typ :)

SKRIVET: 2010-12-13, kl 20:35:46 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Min heelg!

Nu är helgen över.. IGEN! Jag slutar aldrig förvånas över hur fort veckorna går! Det är helt sinnes. Iofs så gör det inget för mig att veckorna går fort.. Vill mest ha jul nu och sen kan gärna sommarn få vara här igen. Vill bada pool, ha massa grillkvällar och mest vara ute!! Men det kommer nog gå ruggigt fort med tanke på hur mkt som kommer hända inom den närmsta tiden!

Min helg har varit så mysig så! I fredags så träffade jag madde på dagen. Vi åkte runt och fixade lite ärenden, på eftermiddagen fick vi va chaffisar till min man och några grabbar på TL Bygg, det vankades ju lite firmafest minsann. På kvällen så var madde, frida och carro här! Det blev tacos, massa gottgott och idol tittande. Trevligt vare!

I lördags så blev det lite sovmorgon, hade ju en bakis-mikael här hemma. Det är himla drygt när den ena är bakis och den andra inte, som i detta fall då är jag. Haha. Jag blir helt hyperaktiv och vill hitta på saker medans micke vill slöa! Jajaj.. Vi åkte iaf ut till västeråker sen där vi fick middag! Vi blev några st, jag & micke, jeanette & martin, ove & maj-len, katrin, perra & anna-karin. Så mysigt så & sjukt god mat. Efterrätten serverades med mycket bättre! :) Gillar inte att det var sista programmet, sån tur är kan man ju kika på svtplay.

På söndagen vaknade vi hemma! :) Det var skönt det, käkade lite frukost och mös i soffan ett riktigt bra tag! Vid tre snåret så kom m&p och hämtade oss för jag och micke skulle till min mormor och morfar och fika och få julklapp!! Kommer ju inte träffa dom på julafton så därför fick vi den lite tidigare. Dock får vi inte öppna den förns julafton! Men vi kan nog hålla oss. Som ni ser - en mkt lugn helg har det varit!

Denna vecka blir det väl full rulle. Jobbar 6 dagar av 7 lixsom! Jag ska skriva färdigt och skicka iväg julkorten, slå in lite julklappar, på torsdag ska vi antagligen ut och käka med jobbet och på söndag ska jag + mor&far till cirkus i Sthlm och gå på carolas julkonsert! :)


nu ska jag pyssla lite med nåt innan jag tänker äta lite chips och kika på hollywoodfruar! Micke meckar lite med bilen så vi får väl se när han dyker upp! puss

SKRIVET: 2010-12-11, kl 02:31:54 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Ja va fan. jag kör väl jag med då!

Eftersom som så många kör på den här grejjen nuförtiden så blir jag också sugen!! Lite kul är det ju! :)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.





Då kör vi idag som dag 1 :)
 
♥ Dag 1 – Presentera mig själv.


Ett fullständigt namn, Emelie Helena Eriksson Grannas. Född 29 februari (japp Skottdagen) 1988. Firar min födelsedag den 28e varje år förutom var 4e då det verkligen är 29e. Kom ca 10 veckor förtidigt och prickade verkligen in en speciell dag om man säger så. Fick ligga i kuvös ett tag och var även med i en liten utvecklingstudie i några år för att se så att allt gick åt rätt håll, haha. Kuliga filmer som finns, jag säger i princip Nej till allt. Envis redan då minsann!

Bodde i årsta med mina päron och min bror tills jag var 3 år gammal, min 4e födelsedag firades i huset i ramsta. Började gå hos dagmamma när jag va 5, hos Nettan Hovberg, mysfamilj. Kommer Aldrig glömma första dagen - madde satt bakom deras tv i klänning och pippitoffsar, hon var lite blyg! haha! Sen blev det lekis i balingsta. Där vi mest alltid ville gunga och sjunga (gärna på engelska, eeehh), leka lejonkungen och maria fick  vara rosenbuske, fin tid. I Ramsta skola så måste jag nog säga att jesuskarl vilken bra årsklass vi var! Både A & B. Finns så mkt härliga minnen där så det är sjukt. Te.x Alla discon - när jag och frida tyckte det var aascoolt med regnbyxor så vi hade på oss det på disco en gång. Jävlar så varmt det var! HA! Moppetiden, lantisfester, förhållanden hit & dit. Ja ni, massa fina saker med min uppväxt!! På landet bodde vi iaf i 13 år tror ja, tills m&p bestämde att - nu flyttar vi till stan! Var nog 17 år gammal då. Det blev till att bo lite över sommaren där hos farmor och farfar innan lägenheten hade byggts färdigt! Sen blev vi salabackebor :)

Idag är ja en lycklig tös som bor tillsammans med min karl mikael sen 2 år tillbaka. Vi träffades augusti 2008, på en liten spontan förfest hemma hos honom i salabacke. Blev helt förvånad att just Han hade flyttat till stan. (eftersom jag visste vem han var, sen innan. Vi har ett förflutet också minsann) Hängde där hela kvällen, vi drog våra lurviga på krogen sen följde jag med honom hem - sen dess är jag fast! ♥  Blev tillsammans den 13 september -08, förlovade oss 1 år senare 13 sep -09!  I mars 2011 ska vi ha tillökning, en liten knodd, pojke? flicka? who knows.. Spännande äre iaf!
Tror man ser mig som en rätt social person, inte direkt rädd för saker och ting, lite känslokall är jag nog. Haha. Det låter ju bra!! Såklart jag kan vara gullig, säga vad jag tycker, romantisk etc.. Men ni som känner mig förstår nog om man tänker efter lite! Jag håller gärna inne saker, men sån har ja alltid varit! Inge fel med det :) Älskar min familj & vänner, det mesta som har med livet och gö!


nu får det nog räcka, snart kommer jag babbla iväg totalt! haha

SKRIVET: 2010-12-10, kl 23:54:48 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

natt vare ja

Vecka 27

Barnet:

Nu öppnar barnet sina ögon

Vid det här laget ser barnet ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara goda. Även om barnets kropp inte har mognat helt så har barnet allt som krävs för att överleva på utsidan nu.

Nu öppnar barnet sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Mamman:

Din sista trimester

Nu är det den sista trimestern och du går in i sista fasen av graviditeten.

Nu börjar dina revben, ditt mellangärde och din mage att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i den här veckan får många ont. Gör övningar som sträcker ut ryggmusklerna, det hjälper. Ta ett skönt varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen.

Barnet är nu större i förhållande till mängden forstervatten så det är lättare att se om det är en liten armbåge eller hand som petar på dig eller om det är en liten fot.


Sista trimestern lixsom! Inte längesen man satt och tänkte att det var jätte långt hit.. men nu är vi här! :)
Ja, det där med revbenen har jag ju haft ont i, i snart 2 veckor. Saker och ting börjar definitivt kännas jobbigare! Ja önskar det var mars nu och knodden va här!!

 
 Det är skillnad i form på maggen från vänster och höger sida minsann.

SKRIVET: 2010-12-09, kl 06:44:49 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

nej det vill jag inte

Nu är det inte längre en tresiffrig nedräkning till bebis! Utan nu går vi ner på tvåsiffrigt, 99 dagar kvar idag!


Sitter och käkar lite frukost och ska om ett tag dra mig ner mot stan för att möta upp jobbet och snacka lite om julförsäljning och så! Typiskt på ens lediga dag.. men jaja. Jag får ju åka hem och sova sen om jag vill. Känner mig lite hängig faktiskt, det svider i halsen och konstant huvudvärk! Inte ska man proppa i sig massa alvedon heller, jobbigt det dära! vill icke bli sjuk!

Imorrn kommer perra hit och på lördag ska vi dit och käka middag! mysigt mysigt! Imorrn är det även idolfinalen som Ska ses!! Imorrn är det även 2 veckor till julafton! :)

SKRIVET: 2010-12-06, kl 21:01:09 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

sjätte december

Äntligen kväller och jag är ledig imorrn så ingen stress i säng :) Så himla härligt! Det har verkligen varit fullt ös på jobbet ihelgen! Man får nästan stanna upp och andas , man glömer lätt, men det är samtidigt jätte kul när det finns mkt att göra!

Barnmorskebesök imorse också, bilen ville inte starta när vi skulle dit så vi fick oss en liten promenad, men det var bara mysigt! Alla värden såg bra ut, jag skulle fortsätta med allt som jag gör nu :) Hon tyckte synd om mig som hade ont i revbenen redan, haha. Inte kommer det bli bättre heller dom kommande veckorna! Men det berodde på att jag är liten och kort så man kan inte göra så mkt åt det! Synd för mig! Vi lyssnade även på hjärtljuden. Helt underbart att höra.. Känns så overkligt endå! haha när ska man fatta lixsom? Sf-måttet fick vi också och det låg på 26 cm, helt normalt! Nu ska vi följa vår egen kurva, det kommer även bli besök nu var 3e vecka. Stabilt och skönt tycker jag! Efter bm-besöket så blev det kaffe och lussebulle hos sune & monica :) Sen har det varit jobb all day loong!






Y


SKRIVET: 2010-12-03, kl 23:12:33 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

braa gjort!

Dom bästa i finaal, fan va glad ja är :)


SKRIVET: 2010-12-03, kl 19:07:55 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Vecka 26!

Vecka 26

Barnet:

Hjärnan förändras
Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller.

Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.
Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.

Mamman:

Du delar allting med ditt barn

Livmodern når nu upp dit bröstkorgen börjar.
Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.

Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


jag då..
Jag kan  säga att jag Verkligen märker att livmodern når dit bröstkorgen börjar, allting börjar kännas väldigt trångt. Not so fun! Jag kan typ inte sitta framåtlutad en längre tid längre, då får jag ont precis under brösten. Ja, det finns massa olika saker som inte går så värst bra längre! haha. Och större ska vi bli, bara se det positivt ;) Börjar bli så jääkla nyfiken på könet nu, åå vill så gärna veta, men ska inte ta reda på det förns h*n kommer ut!




SKRIVET: 2010-12-02, kl 21:54:15 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

osså blev det kväller

Hemma hemma.. Det uppskattas mer när man jobbat! Inte orkade jag laga nån middag heller, inte min karl heller eftersom han är en sjukling numera :) det blir alltid lite extra synd om killar när dom är sjuka! hehe. Det gick bra på jobbet idag.. man märker att det är nära jul, försäljningen går på topp. Alltid kul! Nu är det minsann jobb hela helgen lång - till stägning också! Så det blir nog en lugn helg :)

Förtillfällethar jag världens jobbigaste smärta i mina revben på vänster sida, hujdamig. Skulle göra vad som helst för att få den försvinna! man kanske måste sova snart då, haha.

Idag har ju frida BF, goosh så fort tiden gått! Snart är det mars och jag kommer tänka likadant om mig själv!! hjälp..  Jag har dock en känsla av att min och mickes krabat kommer innan vårt BF, men vi får la se!

Imorrn blire ny vecka :)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 11:07:04 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

1 dec

December nudå :) Mysigt värre, 23 dagar kvar till julafton! Gillas starkt.

Idag är en sån där ootroligt fin dag så jag nästan får lite panik av att jag inte vet vad jag ska göra! haha. Vill var ute och göra nåt! åå hoppas jag kommer på nåt snart. Dock har jag sovit med en fruktansvärd huvudvärk hela natten lång och tyvärr så håller den fortfarande i sig, men man blir ju deppig av att bara sitta inne! Så nåt måste göras!