SKRIVET: 2010-11-29, kl 19:08:48 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

min heelg!

Såg vädret alldeles precis nyss och det ska bli jätte kallt och sol nu både tis & ons. Perfa! För jag är ledig. Helgen har varit helt kanon! Kalas hos jillan i fredags, mkt trevligt. Jag blev inte alls sugen på alkohol & utgång, nej nej. Hahah.. Men det kommer det med! Kommer säkert inte vilja dricka alkohol iaf sen när jag får. :) Skulle inte bli förvånad om det är så då! På lördagen for vi ut mot västeråker, på kvällen sen åkte vi hem till Ove och maj-len. Där fick vi  jätte god smörgåstårta, gott fika och härligt sällskap. Jag va chaffis och bilen rullade inte hem förens halv 3. hujedamig! På söndagen så sov vi hyffsat länge, käkade god frukost och var ute i snön. Jätte mysigt att vara ute, speciellt när man har overall på sig :) På kvällen blev det den årliga adventsmiddagen med tjejerna! Thaimat vart det, ¨på koh phangan, skitgott. Banana split till efterrätt! mumma!




Idag har jag och madde varit på thun´s, det blev lite shopping! Jag hittade en jacka som jag kan ha ett tag framöver nu, eller ja det beror ju på hur stor jag kommer bli. Det vet man ju inte, men iaf en 10 cm till kan växa i midjan innan den bli tajt. Skit snygg är den, det är även en jacka jag kan ha efter graviditeten. Bra köp med andra ord! Hittade även en mössa, haha. En ryss-mössa. Svart. Också mkt fin :) Skön om inte annat, jag har lixsom ingen mössa och med den här kylan så är det ett Måste! Jackan va nästan 300:- billigare på thun´s än hemma i uppsala! mkt bra med denna jacka. alltså.. :)

 




Vi möttes även av det här på vägen dit.. :)



Dom kom och gick på vägen så vi var tvugna att stanna en stund. Jätte söta! Kossorna ville verkligen Inte gå i snön, haha.. Men ja tillslut så började dom traska iaf!

SKRIVET: 2010-11-28, kl 22:49:48 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

preggo stuff

- När fick du reda på att du var gravid?
Jag kommer inte riktigt ihåg datumet, och inte har jag skrivit upp det heller! Men nångång i början på juli iaf :)

-Hur reagerade du/ni?
Vi blev jätte glada! Vi vågade dock inte hoppas på att det skulle gå vägen pga av tidigare misfall!! Så vi väntade lite med att berätta för folk och familj!  


- Var bebisen planerad?
Ja, måste jag nog säga! Eftersom vi tänkt behålla "det" som blev mf och vi fortsatte ha oskyddat sex efter det! Vilket säger en hel del :) 

-Tänkte du någonsin på abort?
Nope aldrig denna gång.

-Hur gammal kommer du att vara när du föder?
Hela 23 år gammal :) Om h*n inte kommer innan då vill säga.

-Har du förändras sen du blev gravid?
Ja det är klart, ingenting är som förut. Alla dessa hormoner påverkar en på alla sätt och vis. Man tänker väldigt annorlunda och sen är väl rörligheten en aning förminskad, haha
 

-Kroppsmässigt?
Ja, lite mer kött på benen har man väl fått, haha. Nejrå men några extra kilon är det ju, men så mkt mer än så är det nog inte kroppsmässigt. Förutom magen då, som växer så den knakar.

-Vad är det bästa med att vara gravid?
Det är mysigt på nå sätt, även om jag kan säga att jag kanske inte riktigt trivs med att gå upp i vikt så whatta hell. De kommer ju nå helt fantastiskt med på kuppen :) Har liite svårt att verkligen förstå att jag och micke ska bli föräldrar, säkert därför. Men jag tycker det är hel mysigt, speciellt nu när man kan känna den lilla krabaten också :) <3


- Och det sämsta?
Ja det ska väl vara dessa konstiga smärtor som kan uppstå helt plötsligt! haha.


- Är du rädd för en kommande förlossning?
Rädd känns så grovt, men nervös är man ju. Ja menar hallå, man ska ju trycka ut något från ens vagina som har en omkrets på iaf 30 cm. Det händer ju inte dagligen lixsom. Men jag tror det är det coolaste en kvinna kan vara med om så det ska bli häftigt!

-Vet du vad ditt barn har för kön?
Icke, den lilla därinne ville ju inte visa oss på ultraljuden och nu har vi bestämt att vi vill nog inte veta heller :)
 

-Har ni bestämt namn?
Neej, men några kanske det finns på lager

- Hur valde ni namn? 
Som sagt vi har inte valt namn ännu  

-Några speciella likheter du vill att din bebis ska få av dig eller pappan?
Så mkt av det goda som möjligt, haha. 
 

- Är din bebis lugn eller livlig i magen?
Ja det där skiljer sig verkligen från dag till dag! ena dagen är det värlens cirkus därinne och andra dagen så är det som en enda vilopaus! :)

-När tror du att din bebis kommer att födas?
Vet inte riktigt, men jag tror nästan att det kommer bli innan 18 mars! Med tanke på att jag har exakta datum på när min mens slutade och så, men endå så flyttar dom mig 10 dagar, vilket är rätt mkt. Så jag tror nästan innan ja. Sen är nästan alla förtidigt födda om man kikar på syskon och så på min sida och mickes sida! Men vi får la se.. de visar sig! :)

SKRIVET: 2010-11-26, kl 09:47:01 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Fredaag så jäkla najs!

Beräknat förlossningsdatum: 2011-03-18
Barnet blev till omkring: 2010-06-25
Du är i vecka: 25
Du är i månad:
6
Antal graviditetsveckor och dagar: 24 veckor 0 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 112

6:e månaden nu då :) Tycker inte att det skiljer sig så jätte mkt från förra veckan,men Omkretsen på magen är 97,5 så 1 cm till har vi växt! Jätte mysigt.. Nu sparkar det bara mer och mer för varje dag som går nästan!! Nu längtar jag mest tills vi ska till barnmorskan en vecka kvar typ! :) Ska bli spännande!! Tror jag har en början på foglossning, har läst lite om det och det stämmer in rätt bra med mina symptom, men vi får se!


Nu ner på stan och handla julklappar! :) PUSS








SKRIVET: 2010-11-25, kl 17:31:56 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

put a ring on it

Nu är nästan torsdagen avklarad också.. my god så fort det går! Imorrn går vi in i vecka 25, jag ska ner på stan och julklappshoppa, kvällen består av födelsedagspaarty hos jillan :) Trevlig dag de kommer bli!

Imorse kom madde hit, vi tog det lugnt ett tag sen åkte vi till maxi och storhandlade, båda två :) 9 matkassar vart de, haha! Vi fick till och med en kommentar om hur mkt mat vi hade. Men det finns inge bättre än när det är fyllt i kyl, frys och skafferi!! lovely. Måste bara rekomendera Hallon-mazariner, så sjukt jävla gott!! Mitt nya favvo fika minsann!


rekomenderas starkt!




nu ska jag nog gå och laga lite spaghetti och köttfärsås!

SKRIVET: 2010-11-24, kl 08:58:19 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

1 månad kvar till julafton!

Idag är jag uppe med tuppen kan jag säga.. haha! 05.43 gick jag upp idag. Gick alltså upp med micke för att tigga lite skjuts till salabacke. Så nu sitter jag hos madde :) Vi är knäppisar vi! men whatta hell lixsom. Skadar ju inte att kliva upp i tid ibland, dock kommer jag vara skittrött ikväll, men men! Vi ska kila upp till gränby om ett tag och kika lite, sen ska vi skriva lite julkort. Hoppas inte på nån snöstorm för huvvaligen så kallt det blåser ute!

Fick mitt provsvar från cellprovet häromdagen och allt såg normalt ut! Tack gudars för det! Riktigt skönt. Nu slipper man gå runt och tänka ´på det också. Även så hade ju en barnmorska på akademiska sagt fel blodtryck till mig när jag var där. Hon sa att det var högt (=inte bra!) men sen när jag ringde min barnmorska och dubbelkolla så sa hon att dom måste slarvat och sagt fel. De hade tydligen varit väldigt lågt istället. Det är ju en jäkla skillnad på att ha högt eller lågt blodtryck. Irriterande!! Men nu vet jag att det inte är någon fara iaf. Så det var skönt det med!! Det enda som besvärar mig nu är lite växtkrämpor i magen som kommer och går. Speciellt om jag går för mkt/för fort eller när jag suttit ner för länge. Hoppas inte på nån foglossning bara. Men kroppen ändras ju så det är ba och acceptera, haha!!

SKRIVET: 2010-11-22, kl 10:03:04 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

monday morning

Godmorgon sunshines!

Blev väckt av att mobilen ringde imorse, blir alltid så fel i hjärnan då. Man förstår lixsom inte om det är alarm klocka eller inte, lite förvirrad helt enkelt! Efter telefonsamtalet så låg jag mest och drog mig i sängen, som vanligt så började det böka runt i magen, sen måste h*n lagt sig på tvären och levt rövare med både armar och ben, haha. Känns lite weird, men mysigt!! Känner även när den lilla vänder på sig i magen nu! Känns också lite konstigt men det är skit härligt. Önskar att alla kunde dela denna känsla med mig, för det är verkligen häftigt!!


Denna vecka är det mkt ledighet, känns rätt skönt endå! Samtidigt så är det mkt trevligheter som ska hinnas med personalmöte med supporten, NetOnNets smygpremiär, handla julklappar, hitta outfit till freda, jills födelsedagsförfest, kalas hos Ove, första advent är det också! :) Mys-vecka!

Snart våra bästa år! haha

SKRIVET: 2010-11-19, kl 10:12:05 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Yeees, då rullar vi in i..

Vecka 24

Barnet:

Nu vet barnet vad som är upp och ned

Cirka 24 cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets påett par decimeter i livmodern.
Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Detkänner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gottom plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

om mig nudå:

Ja nu går det fort alltså! Tycker man inte hinner med alls. Omkretsen på magen ligger fortfarande på 96,5 cm som förra veckan. Men man känner hur det lixsom börjar växa uppåt och inte utåt! Men jag hoppas att jag inte kommer bli gigantisk, det är bara jobbigt att få bort sen :) Om jag sitter för länge nånstans där det inte finns ryggstöd så får jag så sjukt ont i revbenen + att det blir jobbigt att andas, not so fun. Känns som att allt blir för ihoptryckt!! H*n börjar få lite rutin nu också :) Alltid bökar h*n tidigt på morgonen, sen mitt på dagen ett tag och så rätt sent på kvällen. Hahha.. När jag sitter vid datorn så lyssnar ja på musik, då e h*n rätt stilla, men skulle jag stänga av nu så skulle det blir krig! haah ;)  Micke fick sig en rejäl buff igårkväll, haha. Vad rädd han blev! Ja ni, härligt är det <3





Idag är det ju då den efterlängtade lönen :) Ska sätta mig och betala lite räkningar snart, sätta på lite kaffe, göra mig iordning! Det är ju freeedaag :) När jag är klar hemma ska jag nog slinka ner på stan lite, kolla runt. Vid två snåret ska jag traska till Anna och kirra naglarna. Ikväll blir det västeråker och idol kikande :) Bra dag hoppas vi på med andra ord!! Sen är det jobb lördag & söndag!



So loong

SKRIVET: 2010-11-18, kl 08:55:04 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Torsdaaag

Torsdag nurå, seriöst så går veckorna så himla fort! Förstår inte när man ska hinna med! Anledning måste ju vara för att man är gravid, iaf den största anledningen för mig. Men den går säkerligen lika fort för alla er andra också! Dagen ska bestå av jobb, all day long, tills stägning. Det är rätt tufft nu men sådär låånga arbetsdagar, fötterna och ryggen tar gärna livet av en nästan. Men det är ju inte så konstigt, man står ju upp minst 7 timmar i streck. Rätt lång tid actually. Men men det är bara att hålla ut för pengar ska rulla in :) ett tag till iaf, hehe!

Igårmorse kom pappa över med Cilla, så fick jag vara hundvakt hela dagen. Det var mysigt! På kvällen sen åkte vi och lämnade henne hos m&p där vi även fick maat! trevligt värre.

Imorgon är jag leedig & då äre LÖN, ska kika med anna om hon kan kirra mina naglar, kanske gå ner på stan och börja med julklappar :) Vill gärna ha det överstökat så fort som möjligt!

nepp nu måste ja gö mig iordning!

SKRIVET: 2010-11-16, kl 20:21:25 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Så den växer..



V. 10


V. 12


V. 16


V. 18


v. 20


V. 21


V. 23



Man tänker ju inte själv på hur magen växer under tidens gång!! Jag tycker fortfarande inte att det syns nåt ibland.. har nog mest svårt att förstå att det här är på riktigt, haha! Men kul och se lite såhär på bilderna att det faktiskt har växt lite på några veckor! <3

Mat har vi ätit och nu blir det väl att smaska lite godiset som man köpte idag, det är ju faktisk CSI på tv också. love it. Frida var här idag, massa gravid snack blev det! :) Längesen vi lekte så det var myys! Imorrn så ska ja vara hundvakt åt Cilla, får se om jag och frida åker på lite ärenden också. Det visar sig!

Nu: på med mys brallorna!

SKRIVET: 2010-11-16, kl 09:56:41 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

the day off

Det blir ju rätt så dålig uppdatering sådär på helgen när man är ledig!! Man har ju så mkt annat för sig! Helgen har varit braa, i fredags så jobbade jag till stägning. Efter jobbet så åkte jag och Emelie (från mitt jobb.) hem till henne och daniel, köpte med oss lite max mat och tröck i oss, sen åkte vi vidare till hennes vänner där det blev lite alkoholintag för brudarna & ja fick dricka alkoholfritt :) Halv tre var jag hemma så det var en mkt trevlig kväll! tur att jag hade sovmorgon dagen efter..  På lördagen sen for vi ut till västeråker, käka gott och så. Bosse & eva var också där, mkt mysigt. På söndagen sen så blev det lite farsdag-middag hos mina päron! = bra helg!!

Idag är jag ledig, imorrn också :)  Så trevligt så, såg på vädret igårkväll att solen tänker minsann titta fram både idag och imorrn, passar ju utmärkt! Sen lite halv dåligt i helgen och då jobbar ja. kanon. hahah!

nu ska ja nog duscha, ska försöka hitta på nå skoj idag! ringa frida tänkte ja också göra! På fredag är det lööön, dit längtar ja :)


SKRIVET: 2010-11-12, kl 09:43:22 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Wake me up when september ends..

..så jeefla bra låt det där! :)

Idag är det fredag, wiiie! Hahah.. Även fast 8 timmars jobb väntar så känner jag mig sjukt taggad på denna helg! Man kan undra varför, hah. Vad händer och sker ikväll?! Nån som har nå kul förslag! Jag är på :)

Vecka 23 nu då! daamn det går fort.. 126 dagar kvar till förlossning, endast 18 vekor kvar till 18 mars! Det låter ju definitivt inte mkt! Magen mäter 96,5 cm.






Nu blir det till att föna håret & sminka sig! hejpa!

SKRIVET: 2010-11-08, kl 16:27:28 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Lite bildbomb sådär

Todels, istället för att skriv massor nu då så slänger jag in lite bilder :) Här är vagnen iaf! Fin va?!
Sen så är den ju självklart finare i verkligheten. Fick lixsom ingen bra bild på mönstret på vagnen men jaja, den är fin och det är bra! :) Eftersom vi antagligen inte kommer få reda på kön heller så passar den utmärkt. Vi får dekorera med nå fina färger sen istället och köpa en snygg åkpåse!







Idag blev det även en spontantripp till fjällnora för lite mys & korvgrillning. Superskönt. Synd bara att vi kom på det när vi satt i bilen och man inte direkt hade kläder för utomhusbruk, men det gick endå. Ingenting är omöjligt :) Hur skönt väder som helst. Älskar dagar som dessa!









Vi har ju även hunnit traska in i vecka 22. Lite om barnet i denna vecka då:

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.
Man kan se läpparna tydligt. Barnets fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.

Om mamman så står det mest att man kan svettas mkt just nu, jo tack! haha. Antingen så svettas man eller så fryser man. Finns inte mkt till mellanting. Annars så mår jag nog bra, det är dessa yrselattacker som jag får ibland, mest i stressiga miljöer, samt sammandragningar. Häromkvällen så fick jag sammandragnig när jag låg på rygg i soffan och då putade hela magen åt vänster, haha. Såg lite halvt sjukt ut!  Rörelserna i magen känns iaf mer och mer. Ibland känns dom riktigt hårt, kan tänka mig hur det kommer kännas sen när barnet knappt får plats i magen längre. Hujedamig.

Bild tagen today :)







Nu ska jag laga mat åt min man!  Imorrn varnar dom även snöoväder!

SKRIVET: 2010-11-07, kl 11:29:52 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Söndag


Färdig för jobb är man, börjar klockan 12. Najs det! Strålande väder är det också, vilket gör en på väldigt bra humör :) Lite synd att man ska jobba, men man får tänka dubbelt betalt heela dagen lång! Då göre inget! höhö. Igår hade vi bara en myskväll hemma, älskar det ja :) I fredags va mor, far och bror här och käkade lite, så trevligt så! Barnvagn har vi införskaffat oss!  Lägger ut bild sen för nu hinner jag icke.. Anledning till att det vart lite hastigt var att det var 20% på alla barnvagnar tills idag så man var ju tvungen att bestämma sig lixsom. Det blidde ingen emmaljunga utan en Brio happy hairmony! Tjejen rekomenderade just den om man ska bo på landet :) Då var emmaljunga inge bra pga däcken. haha.. jajjemen!  Slänger ut en bild ikväll iaf så får ni se :)


Nu ska vi kila.. Nu går ju gravidmagen inte direkt att dölja längre, inte i mina "pösiga" jobb t-shirtar heller. Hahah

SKRIVET: 2010-11-04, kl 19:06:12 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Det känns rätt nära på nå vis

Jag är så sjukt mätt förtillfället, känns som att jag ska spricka! haha. Det känns lite läskigt faktiskt. Tur att man är tjockhudad! :) Idag har jag varit med min mor och kikat på barnsaker, när micke slutade så kom även han och kikade. Då¨blev det mest barnvagns tittande. Så himla mysigt och se honom gå där med en barnvagn! <3 Vi hittade en vagn som båda gillade, både i färg och form!! På första försöket lixsom! Helt otroligt. Heheh.. Det finns ju faktiskt två ställen till som jag vill kika på innan vi bestämmer oss. Men leveranstiden var inte och leka med, ett helt sommarlov skulle de ta innan den kom hem, så ja menar man läär bestämma sig rätt snart :)





Väldigt lätt och smidig vagn! Även fast man kan göra om den som både ligg- och sittdel så var den inte klumpig! Vilket är huvudsaken. Men känner att jag inte riktigt har kikat klart på Brio-vagnarna än! Men det blir säkert skitabra! Köper vi en vagn från emmaljunga så blir det denna af!

Imorrn blir det nog lite städtajm och på kvällen så kommer m&p hit på lite middag! Imorrnkväll då jääklar ska jag kika på idol. Nu har jag inte sett det på en fredag på flera veckor känns det som! Längtar något faktiskt.

Nu ska jag duscha läänge och göra inpackning i håret mitt, förhoppningsvis får man sällskap!


Pusss!!

SKRIVET: 2010-11-03, kl 10:40:38 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

regn & rusk rent ut sagt

Vad himla tråkigt det är med regn. Måste höstvädret vara såhär, kan man ju undra. Tänk om det alltid kunde vara sol och fina färger! Fick även höra häromdagen att julen kommer bli grön. :( hoppas inte!

Igår kom madde hit och färgade mitt hår, samma som innan. Så no big change! Fint vart det. Taack! :) Vi lunchade lite sen drog vi en sväng mot babyland & barnens hus. Så mkt fint så man vill ju ha allt! Men lite ska vi hejda oss, haha. När micke slutade så mötte ja honom inne på gränby, så gick vi runt lite. Det blev lite shopping till alla familjemedlemmar, hehe! Så mysigt så! Inte varje dag jag och micke går och shoppar tillsammans. Efter gränby så åkte vi till salabacke, till mor & far för lite middag. Mormor var även där och joinade! Himla mysigt! Det blev lite halvsent så när vi kom var det marschpannkaka i säng. I nytvättade sängkläder, fantastiskt! ;)

Det blev lite fota-mage-fjolleri igårkväll med! haha.. MAn är ju inte direkt platt när man ligger ner längre.




fick även till en bild så magen ser ut som vääärldens boll..






Nu känner man verkligen hur h*n rör sig där inne, underbart är det! Micke fick sig t.om en liten duns igår ;)

SKRIVET: 2010-11-01, kl 09:35:10 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

måndag är här och nu rullar vi in i november

I lördagskväll VET JAG att jag kände puddingen därinne! :) H*n buffade verkligen till! haha.. Det är ju svårt att konstatera sånt tycker jag, men nu vet jag hur det känns! Ett tag var det nästan så huden gubbade upp och ner ca 1 mm, mysigt vare!





Idag väntar jobb mellan 11-20, sen är jag ledig i väldigt många dagar! Faktiskt så känns det bra :) Imorrn har jag nån mitträff på Mvc, som jag inte anser speciellt viktigt. Eller ja, allt är ju frivilligt! Sen på onsdag har vi möte med banken igen. Det ska bli spännande!!

Igår skulle vi ätit middag hos mina föräldrar, men så blev inte fallet, för mor hade feber. Då drog vi våran kosing till västeråker. Där hade dom styckat älg på dagen så en riktigt god gryta blev det med potatis! mmm.. älskar gryta & potatis. haha. Vi åkte hemåt redan vid 8, men det var skönt att komma hem i tid!

nee nu ska ja fixa de sista innan det bli att pallra sig iväg! just ja, mina naglar now days :) like like




måste säga att jag är mer sugen på en Iphone än nånsin!