SKRIVET: 2011-02-28, kl 06:46:20 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Födelsedagsbarn!

Godmorgon! Pigg som en lärka, nästan! Det är verkligen svårt att somna om när micke åker på mornarna. Förstår inte. Kan ju iofs bero på alla dessa hundra saker man ligger och grubblar på jämt. Usch! Min kropp mår inte så bra efter denna jobbhelg. Man glömmer lätt & fort att man inte har samma ork längre. Jag har inte ens kunnat vända mig om i sängen inatt, bara en sån sak gör att man känner sig väldigt less och otymplig. Men idag är det 18 dagar kvar tills 18 mars! det kommer gå fort :) Hoppas ja! Har ju även nu jobbat sista passet igår, så nu är man då "ledig". Kännss bra!


Idag fyller man år, 23 år gammal! Inte så gammalt, ibland känns det nästan som man stannat i åldern. Tycker alla andra blir äldre & äldre men inte annan. Och det är ju iofs bra! :D Dagen kommer spenderas hemma med min mor, vi ska pyssla lite inför kvällen när släkt och lite vänner kommer över och drar en fika! Baka tårta ska jag göra också, den ska innehålla choklad som verkligen är mitt craving nuförtiden!


later :)

SKRIVET: 2011-02-26, kl 22:39:12 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Det är en riktig slökväll här hemma ikväll...

img_1073 (MMS)

Det är en riktig slökväll här hemma ikväll. Efter jobbet så åkte vi till stabby pizzeria för lite käk, sen stannade vi till på nelins och köpte godis & glass. Sen har vi nog legat i soffan och degat sen halv sex, typ. Sjukt skönt. Jag kan verkligen inte fatta att jag jobbar min sista dag imorrn på väldigt länge. Herregud.. Man känner verkligen att det är på riktigt nu. Allting har lixsom varit så långt bort hela tiden, men inte nu. Nu är det verkligen NÄRA!

SKRIVET: 2011-02-25, kl 13:34:36 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

förändring, jajjemen

Alltså det är så konstigt, när man är gravid i början så vill man inget hellre än att det ska synas, så hela världen får veta att man väntar barn. Men sen, eller nu så vill man inget hellre än att bli "snygg" igen. Aa ni förstår säkert min poäng.. men ja menar, man är ju Aldrig nöjd! hahah. Jag har iaf TOTALT glömt bort hur det är att känna sig snygg & smidig, att kunna sova på mage, kunna ligga i soffan utan att det är obekvämt, ha sex normalt, kunna välja vad man ska ha på sig från garderoben - att ens HA en garderob kanske man ska säga! haha, helt sjukt mycket saker som finns i vardagen som man aldrig tänker på då, men nu, uppskattar som aldrig förr :) Ni som icke varit gravid - jag lovar ni kommer tänka på det sen när det är eran tur! :)



Här VET jag att jag tyckte det syntes på magen! Vecka 16. Kanske yttepytte lite, men inte mkt eller. Haha, så kul och se! Helt sjukt hur kroppen förändrats sen dess kan jag säga!



Det här är 21 veckor senare! :) Vecka 37. Så hmm jaa.. Snart är det klaart! heheh

SKRIVET: 2011-02-25, kl 10:36:30 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

Vecka 38

Vecka 38

Barnet:

Barnet bestämmer allt

I flera veckor har din bebis utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Hjärnan och nervsystemet utvecklas fortfarande och fungerar bättre för varje dag, och kommer att fortsätta att utvecklas långt efter det att bebisen är född. Ja, faktiskt ända upp till sena tonåren.

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Du kan önska i morgon, men det är barnet som alldeles på egen hand bestämmer det. Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har det programmerat i sig, från arvet från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

När barnets huvud eller rumpa har fixerats blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när bebisens huvud stöter emot bäckenbotten.

Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så än ligger, sitter eller står, men det är snart över. Snart är din bebis här.

Försök att inte bli irriterad på omgivningen som frågar om du har gått över tiden eftersom du är så stor ("Tack, det kändes toppen att höra") eller varför du inte har fött än ("Det kan väl du berätta för mig?”). Försök att inte bry dig. Planera istället in saker att se fram emot, om du orkar. Gå på bio, färga ögonfransarna, gå till frisören, ta en promenad i friska luften, ät middag med dina vänner, njut av lugnet före stormen.

Visserligen kan det dröja upp till fyra veckor innan förlossningen, men förlossningen kan starta när som helst nu. Så nu några ord, om just att föda. Kom ihåg att din kropp är skapt för att föda. Möt den första värken med tillit och fokusera på din uppgift. Du kan det här. Du har något stort och fantastiskt att se fram emot. En föda är en sak. Men det är först efteråt, när er son eller dotter äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar! Då är ni föräldrar! Lycka till!



Det där att man kan känna hur det sticker till när barnet stöter mot bäckenbotten, JOVARS! aj aj aj, säger jag bara. Det ilar i hela underlivet och strålar ner i benen. Inte så skönt kan jag säga. Men allt ont känns som ett steg närmare förlossning och det tackar vi ju Ja till :) Angående förlossning, så var vi ju på förlossningen i onsdags. Det kändes bra, vi fick även träffa 1 vecka gammal bebis från våran föräldrargrupp! En liten flicka blev det, Vilja skulle hon heta. Jätte söt! Tror hon blev 1 månad förtidigt född! Igår var vi till barnmorskan för att kolla upp mitt SF-mått och det hade växt på sig hela 3 cm på 1 vecka! Så nu ligger det på 34 cm. Bra där lillen :) Allting såg jätte bra ut t.om mina järnvärden var så bra så jag kan sluta med järntabletterna om jag vill, weey då kanske man kan få bajsa igen! hahah. (ja lovar att järntabletterna sätter STOP för det, usch)  Bebisen låg fortfarande pyttelite ruckbar, men snart så! Barnmorskan sa också att hon tror att den lilla kommer titta ut innan mitt BF. Så kan man ju inte säga, nu kommer jag ju gå och hoppas, haha! Men den får komma när den vill :)  Min omkrets på magen ligger på 107 cm och vikten står på + 17 kg! Hujedamig!  Snart är det över, exakt 3 veckor kvar till BF och denna helg jobbar jag mina 2 sista dagar! WIIIEE!






SKRIVET: 2011-02-24, kl 17:43:20 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Förtillfället så ligger jag i soffan och s...

Förtillfället så ligger jag i soffan och slappar hemma hos mor & far! Riktigt skönt. Det bjuds på pasta med fläskfile sås till och det kan man ju inte tacka nej till :) madde och mormor har även varit här idag, så det blev en enda lång fika/bak dag, haha!! Måste tillägga att jag trivs med mobilen min!

SKRIVET: 2011-02-24, kl 09:13:58 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Min andra frukost idag :)

img_4423 (MMS)

Min andra frukost idag :)

SKRIVET: 2011-02-23, kl 09:58:25 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Onsdaaag

Jahapp då var jag också ägare till en iPhone :) Haha, var väl ungefär sist av många jag känner! Tog en stund att installera den, oteknisk som man är! Nu fattas bara nåt sorts skydd, men det får nog införskaffas idag.

Mina gårdags planer ändrades och det blev en liten lunchning på thai village med sanna maria och nathalie. Mycket trevligt och träffa er bruttor, var inte igår! På eftermiddagen/kvällen lekte jag lite med frida. Vi drog en ride till ikea, babyland, & barnens hus. Köpte en jätte fin lek-matta på ikea. Som jag tänkte att våran lilla "det" kan ha sen, bra att va ute i god tid :) den skulle utgå ur sortimenten också så bäst att passa på!

Nu idag ska vi besöka förslossningen! spännande. Så man kanske skulle svänga sina lurviga in i duschen och göra sig klar nångång :)

SKRIVET: 2011-02-22, kl 06:38:50 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

typiskt



Alltså jag kan inte sova!
Känner lite att nu får det var nog. Skulle ju vara skönt att känna sig liite utvilad nångång! Men icke!

SKRIVET: 2011-02-21, kl 09:46:08 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Måndag

Idag vart det ännu en tidig morgon, vaknade 05.25, kissaaaa och sen inte kunna somna om för att jag vet att micke går upp snart! Men jag somnade lite mellan 8-9 så nu känner jag mig pigg igen :) Har precis läst fridas förslossningshistoria, det är en helt annan sak att läsa än att sitta och prata om det! Men jesuskarl så peppad jag blev på att föda barn. Vet inte riktigt, men  för första gången kände jag att jag var nog lite redo för denna smärta endå! Kommer säkert att ångra mig när smärtan kommer , men just nu vill jag inget hellre än att den lilla ska vara ute!

Helgen har varit så trevligt lugn och skön. I fredags efter jobbet så shoppade vi lite snacks och åkte hem till emil och frida, där vi blidde kvar hela kvällen! Mkt trevligt.. Drog våran kosing till prästgår´n när vi blev trötta :) Inte varje dag man är helt ensamma i det huset. Det är ju nästan alltid fart och fläkt där, men nu - inte en kotte hemma! På lördagkvällen kom mina päron och vi käkade räkor med goda tillbehör, muums. Massa frukt & glass till efterrätt med melodifestivalen och gaygalan på tvn. Bra och lugn kväll. Söndagen spenderades hemma hos frida och emil, fikade mest och gjorde Ingenting, sjukt skönt. Vi drog oss hemmåt mot sen eftermiddag för att laga lite käk och ha en mysig hemmakväll :) älska Solsidan! men den där jävla ove sundberg vill man ju skjuta! haha, blir så jävla förbannand. Tur att man inte känner nån som är som han! Sen hade ju Big brother premiär också, herregud vilka människor det finns, haha, denna lilla såpa ska jag nog följa, gillar det där när folk gör bort sig! 


Denna vecka är jag ledig heela veckan! Så underbart! Det var egentligen meningen att jag skulle slutat på jobbet i fredags, men jag fick lov att hoppa in lördag & söndag i kommande helg. Det gör inget  :) Såå veckan kommer bestå av Bm besök och förlossningsbesök och så lite andra trevlig ting! bra vecka!

SKRIVET: 2011-02-20, kl 19:56:58 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

kärlek.







älskar dig Y

SKRIVET: 2011-02-20, kl 18:31:34 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Idag har vi införskaffat oss denna! Vi fic...

mms_img48233 (MMS)

Idag har vi införskaffat oss denna! Vi fick köpa den för en bra peng av emils släkting:-) så nu känns det som att allt är färdiginhandlat till liten.. Vissa små saker kvar bara! Kom ut nu plutt <3

SKRIVET: 2011-02-18, kl 09:23:03 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Vecka 37

Vecka 37

Barnet:

Samlar energi

Nu samlar bebisen på sig den näring som behövs under förlossningen – för det är ett jobb att födas. Hon eller han drar in fostervatten i lungorna och pressar ut det igen, om och om igen. Det sista av det här vattnet pressas ut vid förlossningen.

Mamman:

Ladda med kolhydrater

Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa sig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd.

När förlossningen börjar kommer du att bränna cirka 500 kalorier i timmen. Att föda barn är som att springa ett maraton, och det är bra om du är förberedd. Vila mycket, ät ordentligt och ladda upp med kolhydrater så går det enklare.


Ja, nu säger man väl inte så mkt mer än att det är nära! :) Exakt 4 veckor idag till 18 mars, 28 dagar! Det kommer gå undan! Alla dessa tankar i mitt huvud nu, dom finns lixsom där omedvetet kan man säga. Ibland blir jag nervös och ångrar mig, sen tänker jag - det finns ingen återvändo emelie. Och jag menar då blir man rätt lugn igen. Finns lixsom inget att göra åt nu, haha! Jag kan FORT. INTE fatta att jag och micke ska bli föräldrar. Jag är så jävla nyfiken på denna filur så det är inte sant.. man blir lite knäpp när man går runt och undrar hur h*n ser ut, vem h*n kommer likna mest osv osv, ni förstår säkert!  Nu när den lilla ligger så långt ner i bäckenet så känns det som att huvudet är nära på att trilla ut när man går längre sträckor, haha.. lite halv weird känsla sådär! Men snart är det över :)


 

SKRIVET: 2011-02-17, kl 17:52:30 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

aaascola kalsipper som ja köpte till min k...

mms_img14578 (MMS)

aaascola kalsipper som ja köpte till min karl idag.:-D hoppas han gillart, haha.

SKRIVET: 2011-02-16, kl 12:50:05 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

ps.






Vill bara tillägga att våran bebis näääästan fixerat sig! Det var typ superduper nära :)

SKRIVET: 2011-02-16, kl 10:14:37 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Onsdag

Jag känner så himla mkt för att gå en liten runda på stan eller på gränby, även fast man är som en 90årig gammal tant i kroppen! Huvva, gårdagens jobbpass var inte kul alltså! Dagen kändes eeevighetslåång.

Iaf den började med ett besök hos min Bm :) Alltid lika trevligt! Pratade lite angående min huvudvärk, men tydligen så kan den förvärras under en graviditet om man hade lite problem med det innan! Den kan även bli bättre för vissa, men nej tydligen inte! Hon frågade "hur många ggr i veckan har du ont?"  "hmm jaa, Varje dag! sa, ja" Bara det lät ju  jobbigt, hah! Jaja, inte mkt att göra åt ta en alvedon och hoppas på det bästa ungefär! Mitt SF-mått hade sjunkit med 1 cm, inte riktigt vad som ska ske! Man kan ju lätt tro det eftersom magen i sig ska sjunka, Men själva måttet ska ju fortfarande stiga. Så nästa vecka ska vi dit igen för att checka läget, inget att vara orolig över sa hon!! Så vi får hoppas det är som det ska nästa vecka då! Annars så var allt jätte bra :)

Nu ska jag äta lite frukost till Våra bästa år!

SKRIVET: 2011-02-14, kl 11:08:35 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Måndag

Hujedamig vilket väder hörrni! Tur att man inte Måste gå ut om man inte vill.. Hahah. Fast en dos av friskluft har väl aldrig skadat! Alla hjärtans dag idag då. Kan ju erkänna att man är lite less på den efter allt ståhej på jobbet! DÄr har vi haft alla hjärtans dag i 2 veckor redan :) Sen så är det ju tråkigt att det ska behöva finnas EN dag bara för att komma ihåg varann lite extra!

Jobbhelgen har btw gått bra, nu är det endast 4 jobbpass kvar! Gosh, läskigt. Dom är dock utspridda på typ 2 veckor, men det är skönt då blir det ett utdraget hejdå! haha! Idag så slutar min karl lite tidigare, det ska bli ett besök på sjukhuset för honom, lämna lite prover inför besöket med magdoktorn! Man kanske ska följa med & hålla handen :)

Pratade nyss med Frida i telefon och hon hade redan börjat spåna på semesterplaner, jag är inte den som är den. Så jag hänger på.. Det ser ut som så att vi kanske hyr ett hus i danmark 1 vecka! Superfint hus! Så det hoppas jag på! Krävs ju liite mer planering denna sommar, när man kommer vara 3 Y


I helgen hade vi även lite fotosession, min mamma fick bestämma, jag micke och magen hängde bara på! :) Det blev nog jätte fint. Min bror ska få pyssla lite med korten på sin dator också så blir dom nog extra fina!! Har man en kamera för 20.000 kr så förväntar jag mig bra bilder :) haha! Han är bra min bror!


Nu ska jag duscha!!

SKRIVET: 2011-02-13, kl 21:22:46 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Lite seg är man efter denna jobbhelg, men ...

mms_img57353 (MMS)

Lite seg är man efter denna jobbhelg, men nu har vi kvälls-mys, inklusive chips & dip! Idag har vi 2 år & 5 månader! Kärlek till det. <3

SKRIVET: 2011-02-11, kl 14:25:43 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

En dag du minns:




En sån himla bra dag, vi var i norrköping, kolmården, det var sommar, vi hade precis fått veta att vi skulle få tillökning!! En väldigt fin dag :) älskar dig! Y

SKRIVET: 2011-02-11, kl 14:20:07 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

bildlista

Y
Du & en vän:
Du som busig:
Du som fotograf:
En dag du minns:
En konstig bild:
En bild som väcker känslor:
En plats du saknar:
Någon du litar på:
Någon du saknar:
Någon du älskar:
Någon som betyder mycket:
Någon som ger dig inspiration:
Någon du tycker om:
Någon du skulle offra livet för:
Något du vill ha:
Något som får dig att gråta:
Något som är viktigt för dig:
Dig själv nyligen:
Dig själv skrattandes:
Dig själv som lyckligast:
Den senaste du fick sms av:
Den du alltid har roligt med:
Den sista bilden på mottagna filer:

SKRIVET: 2011-02-11, kl 10:12:24 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

Vecka 36!

Vecka 36

Barnet:

Precis som en nyfödd

I den här veckan har din bebis nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.

Nu kan din bebis göra allt som en nyfödd kan.

Hon eller han har sjunkit ned ännu lägre i ditt bäcken. Och de allra flesta ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det dags att försöka vända barnet.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Nu är du på upploppet. Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.

Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Runt vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.

Har du sett om din mage har sjunkit något? Kanske har du fått lite lättare att andas?

Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad vid den här tiden. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är helt normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något roligare i stället; hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De upphör inte.) Ett första tecken kan vara att du får en blodblandad flytning. Det är slemproppen som släppt. Den består av ett geléliknande slem och har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Men det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ändock ett tecken.


Allt som står i denna text stämmer verkligen överens om hur det är nuförtiden! Dock ingenting om att jag fått lättare att andas, tycker nästan det är jobbigare. Fast det kanske beror på att jag är täppt också. Vet inte ja!! Bebisen har ju legat med huvudet neråt så himla länge nu förhoppningsvis fixerar den sig snart! Ska till Bm på tisdag, vi får se då :) Sen är det inte så mkt nytt minsann, magen har växt till 106 cm men vikten står kvar på 72 kg! Men tänk, nu är det inte långt kvar!

 

Måste visa mina fossingar också! haha. Högerfoten har ju en tendens att svälla upp mer än vänstra! not hot kan jag säga! Har nog faktiskt seriöst Aldrig känt mig Osexigare än vad jag gör nu! Hahah!!


SKRIVET: 2011-02-10, kl 17:09:57 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Torsdag

Då var denna dag TYP över. Fan så jäkla fort det går! Idag har Maria varit här, slängde i lite färg i hennes hår minsann! Eftersom hon ska på party ikväll så ville hon va fin :) Slängde även i lite slings i mitt egna hår.. Ja menar ska man få nå resultat nån gång så kan man ju inte göra slingor 1 gång i månaden! Men det är fan svårt att bli ljushårig på egen hand. Kanske måste boka mig ett frisörbesök så att dom kan styra upp det här! haha, sen kan man ju alltid trixa lite hemma igen efter, om det inte blir suuperbra hos frissan då vill säga :) Synd ba att det är så dyrt, men det är det nog värt!! Man får passa på nu innan budgeten blir lite mindre så att säga.

Inatt drömde jag att förslossningen satte igång. OMG! Det var så verkligt, ni förstår inte. Jag var hemma så länge jag stod ut med allt det onda sen var jag öppen 8 cm när jag kom in på förlossningen sen tog det inte många minuter innan bebis var här, allt detta hände väldigt fort också, kanske under loppet på 3 timmar! Dock under dessa 3 timmar så fick jag bristningar på HELA magen, blåa :/ haha. Inte så vanligt minsann.. men aa, de var spännande när jag vaknade iaf. Var lite uppe i varv så att säga! Undrar verkligen HUR allt kommer sätta igång, NÄR, och OM allt kommer att sätta igång eller om man blir IGÅNGsatt! tiden får utvisa helt enkelt.  Det gick ett jätte bra program igår mellan 22-23, "kvinnors liv" eller nåt, där en tjej följde 7 olika kvinnors graviditeter och olika mål. Man fick även se en tjej som förlöste sitt barn hemma i en uppblåsbar pool. Inte varje dag! Men spännande!

Förtillfället så har jag lite PF (=pojkvänsfritt) hemma, vet inte vad jag ska sysselsätta mig med, haha. Kanske kolla på en film och äta godis INNAN kvällsmaten! busigt värre. we´ll see!

SKRIVET: 2011-02-10, kl 12:21:45 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Du som fotograf:



En fin vår dag! Hit längtar vi :)

SKRIVET: 2011-02-09, kl 09:48:44 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Onsdag

Stackars liten i magen har hicka och jag känner hur frustrerande h*n tycker att det är! Det blir väldigt intensiva rörelser nästan som att h*n inte kan ligga still för att h*n blir så less!!  Man vet ju själv hur irriterad man blir när den inte går över. Litens hicka blir ju som nervryckningar för mig ungefär! Också himla jobbigt för en annan.. men lite svårt att hjälpa till på traven så hickan ska försvinna.

Idag så blir det lek med Frida & raffe! :) Maria hänkar hon med!! Blir en liten ride på gränby, förhoppningsvis en liten lunchning där också!  Sen vid klockan 4 är det föräldrarträff igen! En härlig dag tror jag allt!!


nu ska jag försöka måla tånaglarna! haha

SKRIVET: 2011-02-08, kl 21:50:36 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Idag har jag lekt lite hos madde:-) trevli...

mms_img40022 (MMS)

Idag har jag lekt lite hos madde:-) trevlit va det. Frida och Raffe kom dit dom med! Nu på kvällskvisten har vi varit hos svärmor och fått lite middag, efteråt blev det fika hos frida emil & ralf. Det ska bli så härligt när vårat lilla stjärnskott kommer ut, raffe & h*n SKA bli kompisar minsann, kanske kära om det blir en tjej! Haha:-D

SKRIVET: 2011-02-08, kl 08:55:27 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Tisdag

Nu är jag ledig tis, ons & torsdag! Känns bra, sen är det jobb hela helgen igen! Men nu är det bara 7 jobbpass kvar tror minsann! scary shit! Känner att februari bara kommer svischa förbi. Inte mig emot isånafall! :)

Igår efter jobbet så blev det en kvällsfika hos mina päron, semlor! Så jäkla gott, dock tar jag bort Näästan all mandelmassa, haha. Det får inte vara för mkt!

Idag ska jag ta mig till salabacke för lite häng med min kära madelene! Evigheter sen sist, så nu var det dags tycker jag. Såg även igår när jag åkte till jobbet att det är marknad på vaksalatorg, dit skulle man ju också vilja gå. Men vi får la se.. Kanske senare i eftermiddag, eller nåt!

Nej det här blir inge vettigt inlägg känner jag, en dusch på det minsann!

SKRIVET: 2011-02-08, kl 08:49:07 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Du som busig:



kalas kul vare också! Dennis tjej, Jeanette fyllde 30! :)

SKRIVET: 2011-02-07, kl 10:14:44 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Idag är det ingen bra start på dagen. Ont ...

mms_img54895 (MMS)

Idag är det ingen bra start på dagen. Ont överallt. Förstår inte vart det kommer ifrån.. Poof så är det där bara. Men men hoppas det går över snart. Måstb tillägga att det klev på en kille med barnvagn nyss på bussen, med en DINGLANDE REFLEX! Why? Varför har man det? Ha reflexen PÅ barnvagnen ist. Den gör ju ingen nytta nere vid marken! Blir så trött, jävla fobier! Hah.

SKRIVET: 2011-02-06, kl 16:13:04 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Söndag

Ja, den här gulliga designen tyckte jag om minsann! :)
Alltid kul med nå nytt, blir lixsom lite roligare att skriva då också.

Helgen har spenderats här ute i v-åker. Är här förtillfället! I fredagskväll efter jobbet så hämtade micke mig så åkte vi till pizzerian och köpte pizza med oss hem till ove & maj-len. Där vi gluttade på lets dance och mest allmänt mös. Det blev en rätt tidigt kväll, men endå så är man trött för det. haha. Tragiskt! Fick en lite konstig svullnad i höger ben på freda natten där så pratade lite med förlossningen, men vi skulle avvakta lite. Eftersom den kom så plötsligt så blir man lite skraj, eftersom min mor hade havandeskapsförgiftning med både mig och min bror! Så tänker vara på min vakt. Svullnad + huvudvärk är ju íngen bra kombo, men eftersom jag har väldans mkt problem med huvudvärk så är det lite svårt att avgöra! Ska kika hur benet ser ut ikväll så får vi se!

Lördag och söndag har spenderats rätt mkt ute faktiskt, grillat lite korv och haft det skönt i solen! Micke, emil och henke har gått lös med motorsågarna och haft ner väldans många träd här på tomten, så tjusigt så. Dock inte så kul att ta reda på allt sen, men det är väl endå en vår-syssla! gillar´t. Ikväll blir det lasagne här och sen en hemmakväll till solsidan! :) Imorgon står jobb på schemat, 11-20. Känner att min kropp inte riktigt orkar så långa arbetspass längre. MEn vi kan ju hoppas!  Snart blir man ledig en längre tid, haha. Helt sjukt att man ska va "ledig" lixsom. Det kommer nog bli underbart! Ser framemot sommaren så himla mycket i år. Den kommer nog t.om bli den bästa sommaren på länge!

SKRIVET: 2011-02-04, kl 10:52:13 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Du & en vän



Jag och maria! En vän som hängt med i måånga herrans år.
Detta kort är för 4 år sedan! hujedamig, så fort det går!
Bra skit Y

SKRIVET: 2011-02-04, kl 10:37:21 | PUBLICERAT I: Preggo stuff

Vecka 35!

Vecka 35

Barnet:

Det börjar bli trångt

Nu börjar det bli trångt, din bebis lägger på sig mellan 25 och 30 gram per dag, så hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare att röra sig på. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen.

Därför blir det allt mer stillsamt i magen.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna mot slutet av graviditeten. Du kan lindra plågan genom att smörja in dig med fuktkräm. Eller prova att borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för din barnmorska eller läkare om det kliar mycket.

Du känner dig säkert tung och klumpig, och blir med all säkerhet lätt irriterad. Inte så konstigt. Din mage är ofta i vägen, armarna känns för korta och att hitta en bekväm sovställning verkar omöjligt. Prova att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Svårt att knyta skorna? Det finns bara en lösning – inga mer knytskor (eller en ständig skoknytande partner till hands). Inga klackar är modellen nu. Högklackat och platåskor är snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner om assistans. På en gång. Lön för mödan, är argumentet.


Mer stillsamt i magen? njaa.. Vet inte riktigt om jag kan hålla med om det. Nu är det rörelser konstant hela tiden! Inte lika "snabba" som förr, men nu känner man ju för tusan varenda liten rörelse. Man märker ju att det blivit trångt därinne! Jag var ju på barnmorske besök häromdagen och då låg lilla huvudet fortfarande neråt. :)
Tung och klumpig - check! Lätt irriterad - check! Man blir lixsom irriterad på sig själv för att man inte är lika snärt och smidig som förr och att det tar cirka hundra år att lägga sig bekvämt! Längtar tills man får sova på mage igen, åå lovely! Livmodern fortsätter att växa uppåt, så nu känns de verkligen att man klämmer ihop något om man böjer sig ner! Men snart är det över! :)

SKRIVET: 2011-02-03, kl 10:04:08 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

Torsdag!

Kunde det inte varit sol idag med då! nej icke.

Igår hade jag en riktigt mysig dag faktiskt. Först traskade jag till Bm, allt såg bra ut förutom mitt järn-värde. Så ska öka på doseringen lite. Blää. Gillar inte järntabletterna! Men vad gör man inte! Efteråt så mötte jag upp maria och vi traskade ner på stan och in på Landings för lite fika/lunch. Satt där ett bra tag, Lina kom även och joinade oss. Oerhört trevligt! Klockan 4 sen drog jag och micke på föräldrarträff. Skit roligt :) Var ju en aning skeptisk till det där.. men det var riktigt najs. En bra grupp var vi också! ser redan framemot nästa onsdag! hehe..

Igårkväll blev det bara soffhäng till Transformers! äälska filmen! sjukt bra.


Nu snart ska jag slänga i lite slings i mitt hår, får även se om frida och Raffe dyker upp här en sväng. Ikväll tror jag mina päron kommer hit på en fika!! 


Appropå den där jobbiga listan som jag "angagerar mig" så himla mkt i, jag tror jag lägger ner den! Den är ju faktiskt inge kul alls. Ska kika om jag kan hitta nå annat kul att fjolla lite med!

SKRIVET: 2011-02-02, kl 07:15:17 | PUBLICERAT I: Lite vardagsliv

2 februari

Det är tammetusan redan onsdag. Jag gillar´t! Älskar när den här tiden på året går fort, vill ha massa vår och sommar. Det är jag nog inte ensam om, tycker man läser på allas bloggar att sommarn är efterlängtad. JA sjukt mkt! Kommer bli en kanon sommar tror ja. håller tummarna iaf :)

Igår var det jobb all day long, 11-20. Börjar känna att detta jobbpass är rätt tungt nu! Stå upp 8 timmar i sträck är ju sådär lagom kul när man har värk överallt. Kommer att jobba t.om 27 februari nu iaf. Nu är det spikat!! Sen när jag jobbat klart så är det inte alls många dagar kvar tills bebbe är hääär :) Om h*n inte bestämmer sig för att säga hello till världen lite innan! Men det tror jag icke!

Idag står Bm, Maria och Föräldrarträff på schemat!! en mkt trevlig dag! pusshej!



från midsommar -09, midsommar -11 så kommer vi lixsom vara tre! :)